Epic Games Hile Önleme Sistemi Geliştirdi

 

Epic Games, Çevrimiçi Hizmetlerini genişleterek geliştiricilere sesli iletişimlere ve hile karşıtı yazılımlara bedava dağıttığı erişim sağladı. Şirket, orijinal olarak Fortnite için Epic Online Services'ı , diğer geliştiricilerin herhangi bir motor ya da platformda bedava dağıttığı olarak kreasyonları için kullanacakları bir araç seti olarak piyasaya sürmeden önce oluşturdu. Bu sunum, geliştiricilerin Epic Online Services SDK'sının bir parçası olarak erişebilecekleri araçlar listesine Easy Anti-Cheat'i ekler. Epic, yazılımı 2018'de geliştirmekte olan ve Fortnite'da hile karşıtı çözümü kullanan Helsinki merkezli şirketi satın aldı . Ayrıca Mediatonic de dahil Hilecileri dışarıda tutmak için yazılım kullanan diğer yüzlerce oyun vardır. Büyük bir hile sorunu yaşadı.

Geliştiriciler, yazılımın yardımı ile oyunları için hile karşıtı tedbirleri kontrol edip uygulayabilecekler. Epic, Easy Anti-Cheat'i devamlı güncellemeler ile sunmayı planladığı için oyun yapımcıları, hileler tespit edilmekten kaçarken bile dürüst olmayan oyuncuları dışarıda tutma becerisine sahip olacak. Bununla beraber, yazılım mükemmel değil ve onu kullanan bir dizi çevrimiçi oyun hala hilecilerle mücadele ediyor. Surfshark VPN tarafından yalnızca birkaç ay önce toplanan verilere göre , söz gelimi, Fortnite , ikinci sıradaki Overwatch'dan üç kat daha fazla hile ile alakalı YouTube görüntülemesine (eksiksiz olarak 26.822.000 isabet) sahipti .Bu YouTube videolarını izleyen herkes hile yapmamış olsa da, oyunun hile karşıtı tedbirleri etrafında bir yol bulmaya çalışmak için ne kadar rağbet olduğunu gösteriyor. EOS ve SDK'da bulunan olan diğer hizmetler gibi, yeni sesli iletişim özelliği de orijinal olarak Epic'in ünlü battle royale oyununda kullanıldı. Oyun sırasında ve odaları platformlar arasında kimliği doğrulanmış kullanıcılar için yerleşik bire bir konuşmalar ve grup sohbetleri sağlar. Kullanıcılar arasındaki bağlantılar, Epic Online Services'ın sahibi olduğu sunucular aktarılır ve bu sunucular hemde bir oyunun ses özelliğini de yönetir ve çalıştırır - geliştiricilere milyonlarca dolara mal olabilecek bir şey - bedava dağıttığı.

Geliştiriciler için bedava dağıttığı ses ve hile engelleme hizmetleri başlatmanın beraberinde şirket, Epic Games'in şu an için Fortnite, Rocket League ve Epic Games Store'da 2,7 milyar arkadaş bağlantısına sahip 500 milyondan fazla hesabı olduğunu da açıkladı . Bu kullanıcıların kaçının sadece Fortnite'a kaydolduğu belli değil, fakat oyunun geçen sene Mayıs ayından itibaren 350 milyon kayıt olmuş oyuncusu vardı .

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski