AMD CEO'su, 2021'de GPU tedarik sıkıntısı için beklentileri kontrol altında tutuyor

 


Intel, Nvidia ve AMD gibi çip şirketleri, bu sene boyunca kullanım kolaylığı hakkında açıklamalar yaptı . Buradaki çıkarım, GPU'ların kullanılabilirliğinin henüz iyileşmediği ve arz sıkıntısıyla ilgili erken tahminlerin fazla iyimser olduğudur. Bu noktada çok fazla karışık sinyal var, fakat AMD CEO'su Lisa Su, Barron's . Ona göre, GPU ve CPU tedarik sıkıntısı 2021'in geri kalanında sıkı kalacak.


AMD durumun 2021'de "iyileşeceğine" inandığı için bu, önceki açıklamalarla muhakkak çelişmiyor, fakat birinin ilerleme dediği şey diğerine tartışmalı olabilir. GPU'larda durum kesinlikle böyle, çünkü geçen sonbaharda AMD'nin Radeon RX 6000 Serisinin piyasaya sürülmesinden bu yana üretim hacmi belirgin şekilde artmış olsa da, grafik kartlarını stokta bulmak nerdeyse olanaksız. MSRP üstündeki gülünç işaretlemeler dikkate alındığında, temelde kendiliğinden ölçeklenen AIB modellerini istemiyorsanız . Aynı şey Nvidia ekran kartları için de geçerli.


~Sıcak bilet kalemleri ve altyapı eksikliği~

2021'de bu noktada GPU arzıyla ilgili temel sorun hala yalnızca talep. Herkes yeni, kuvvetli bir grafik kartı ister. Buna oyuncular, profesyoneller, madenciler ve içerik oluşturucular dahildir. Otomobil endüstrisi gibi diğer endüstriler de, hammadde gibi şeyler için tedarik zincirlerini daha da fazla zorlayan daha fazla silikon için biraz çabalıyor.


Kaliteli malzemelerin tedarik edilmesi zaman aldığından ve kapasite değişiklikleri daha sonra ölçeği büyütmek için daha fazla zamana ihtiyaç duyduğundan, bu problemlerin çözülmesi zaman alır. İyi haber şu ki, önceden önemli bir problem olan substrat kıtlığı şimdi görünüşte iyileşiyor. Lisa Su, AMD'nin bundan sonrasında her çeyrekte üretimi artıracağına inanıyor ve bu yaz Ryzen yongaları ile alakalı olarak artan kapasite hakkında benzer bir açıklamada bulundu . Olarak orada görünce belirgin şekilde çok daha iyi kullanım kolaylığı Ryzen 5000 Serisi için şimdi, belki de deposunda bulunan bazı daha sonraki GPU'ları.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski