AMD, Küresel Çip Sıkıntısının 2022'nin İkinci Yarısında Hafifleyeceğini Söyledi

Küresel çip sıkıntısı, yalnızca grafik kartları ve işlemciler için değil, tüm elektronik üretim biçimleri için geçen sene ve geçen sene boyunca arz ve talep zincirini etkiledi. Şimdiye kadar çip sıkıntısı yavaşlama belirtisi göstermedi, fakat AMD, 2022'nin ikinci yarısında gevşemesi gerektiğini söylüyor.

AMD CEO'su Dr. Lisa Su'ya göre, yakın tarihli bir röportajda, 2022'nin ilk yarısı “ muhtemelen sıkı geçecek . Su, pandemi öncesi sürecin nasıl olduğu hakkında yorum yaparken şunları söyledi: “ Her zaman talebin arzı aştığı veya tam tersi olduğu iniş ve çıkış döngülerinden geçtik. ” Ancak, “ bu sefer farklı ”, çünkü “ salgın talebi yeni bir seviyeye taşıdı. ”


Su, “ Biliyorsunuz, yeni bir fabrikayı kurmak 18 ila 24 ay sürebilir ve bazı durumlarda bundan daha uzun sürebilir ” dedi. “ Bu yatırımlara belki bir sene önce başlandı. ”


PC donanımının iki büyük üreticisi olan Nvidia ve AMD, önceden bu sene kesinlikle görmüş olduğumuz 2021 boyunca kıtlıkların devam edeceğini belirtmişti.


Teknoloji dünya ekonomisinde önemli bir rol oynadığından ve tatil mevsimleri, özellikle global pandemiden sonra ihtiyaç duyulan ülke ekonomisine çok büyük bir destek sağladığından, bu yalnızca tüketiciler için bir sorun değil. Ancak, 2021 Tatil sezonunda bile sorunlar devam edecek gibi görünüyor.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski