Huawei'nin HarmonyOS 3.0'ı Yakında Çıkıyor

Hepinizin bildiği gibi, Huawei bir süre önce kendi yazılımını (ve donanımını) diğer firmalara güvenmek yerine şirket içinde yaratmak için kendi işletim sistemini geliştirdi.Şirketin HarmonyOS adlı işletim sistemi hala Android tabanlı olsa da, ağır ağır kendisine ait bir karakter ve yaşam oluşturuyor.

İkinci nesil HarmonyOS, Eylül 2020'de Huawei'nin Geliştirici Konferansı sırasında piyasaya sürüldü ve halefinin yolda olduğuna dair söylentiler artık internette dolaşmaya başladı.

Geçen seneden farklı olarak, Huawei Eylül ayında Geliştirici Konferansına ev sahipliği yapmadı, fakat bunun yerine 24 Ekim'de yapılacak ve yeni HarmonyOS'un beklendiği zaman.


Huawei'ye göre HarmonyOS'a geçen kullanıcı sayısı 100 milyonu aşıyor ve bu da şirket için en hafif tabirle çok büyük bir kilometre taşı. İşletim sisteminin ikinci nesli, gelecekte eski Huawei akıllı telefonlar ve tabletler dahil olmak üzere daha da fazla modelde kullanılabilir duruma gelecektir.


Söylemeye gerek yok, Huawei şu an için çok iyimser ve HarmonyOS'un yıl sonuna kadar 300 000 000 kullanıcıyı geçme olasılığı olabilir.


Ancak bundan önce Huawei, Dongguan Basketbol Merkezinde düzenlenecek 2021 Geliştirici Konferansı sırasında büyük olasılıkla HarmonyOS 3.0'ı piyasaya sürecek. Şirketin, işletim sisteminin bu üçüncü yinelemesini ilk defa Çinli olmayan kullanıcılara sunmayı seçebileceğine dair söylentiler var.


Buna ilave olarak şirket, HarmonyOS destekli akıllı teknoloji ürünlerini piyasaya sürmek için ev aletleri ve diğer elektroniklere odaklanan diğer endüstri devleriyle de çalışıyor.

Ve Huawei'nin burda duracağını düşündüyseniz, yanılıyorsunuz: Harmony işletim sistemini de akıllı araç sistemlerine eklemeyi planlıyor.

Bu hızda, Harmony'nin PC'lerden dizüstü bilgisayarlara, VR gözlüklere ve daha fazlasına kadar her elektronik ekipman parçasında yakında göründüğünü görmek hiç de şaşırtıcı olmaz . Büyük olasılıkla, bu, HarmonyOS 3.0'ın piyasaya sürülmesinden sonra ağır ağır gerçekleşmeye başlayacak.


İşletim sistemi, ilk piyasaya sürülmesinden bu yana katlanarak büyüdü: Çinli şirket, 2 Haziran'da HarmonyOS'u fotoğrafı olarak piyasaya sürdü. İlk haftada, 9 Haziran'a kadar, 10 milyondan fazla aktif kullanıcıya sahipti. İki haftada 18 000 000, bir ay sonra 25 000 000 ve Temmuz sonunda 40 000 000 kullanıcı gördü.


Bu sayılar ve büyüme hızları dikkate alındığında, Huawei bu hızda devam ederse, HarmonyOS başa çıkılması gerekli olan çok büyük bir güçtür. HarmonyOS 3.0, selefine göre daha da fazla iyileştirme ile gelir ve Çin dışında kullanıma sunulursa, oradaki diğer popüler işletim sistemlerine ciddi bir rakip olabilir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski