Aston Martin Valhalla: Yeni Nesil İngiliz Hibrit Supercar Tanıtıldı

 Aston Martin'in “Valkyrie'nin oğlu” süper spor otomobili, bir kez daha tasarlanmış dış cephesi ve Mercedes-AMG hibrit V8 aktarma organları ile siperden çıkıyor.

Tamamen yeni Aston Martin Valhalla, 2023'teki ilk teslimatlarından önce fotoğrafı olarak piyasaya sürüldü.


201 senesinde, alçak süper spor otomobilin bir konsept varyantı çok büyük bir kükreme ile ortaya çıkarken


9 Aralık'ta seri üretime hazır hale gelen Valhalla, sıfırdan bir kez daha tasarlandı.

Orijinal özel yapım V6 benzinli motor, Mercedes-AMG tarafından üretilen çift turbolu hibritleştirilmiş 4.0 litrelik V8 aktarma organı ile değiştirildi.


Doğrudan sürücünün arkasında bulunan motor, sekiz vitesli çift kavramalı şanzıman ve elektronik sınırlı kaydırmalı diferansiyel aracılığı ile arka tekerleklere 552 kW gönderir.

Aktarma organları, her bir aksta bir tane dahil olmak üzere iki elektrik motoruyla destekleniyor ve bu, toplam azami gücü 690 kW / 1000 Nm'ye yükseltiyor ve dört tekerlekten çekişi mümkün kılıyor.


0'dan 100 kilometre/s hıza 330 km/s azami hıza giden yolda iddia edilen 2,5 saniyede tamamlanıyor.


Aston Martin, Nürburgring-Nordschleife'de altı dakika 30 saniyelik bir tur süresi amaçladığını söylüyor.


Tamamen elektrikli "EV" modunda, güç sadece ön tekerleklere yönlendirilir ve bir lityum iyon pil, 130 kilometre / s'ye kadar hızlarda azami 15 kilometre menzil sağlar.



Özel yapım Michelin lastikleri, önde 20 inç alaşım jantları ve 21 inç arka tekerlek jantlarını kapsar. Fren gücü, otomobilin dört köşesindeki karbon seramik disklerden geliyor.

Konseptin karbon fiber monokok küveti korundu, fakat nerdeyse tüm dış paneller ve aerodinamik özellikler büyük oranda farklı. Açık “negatif alan” ön rüzgarlığı, daha alışılmış (motor arkada olduğu için çalışamaz olsa da) Aston Martin ızgarasıyla değiştirildi.


Otomobil 1550 kg ağırlığında ve çok büyük bir difüzör, ön ayırıcı ve arka kanat, alçaltma ile “Pist” ayarında 240 kilometre / s'de 600 kg bastırma kuvveti sağlıyor.


Üretim Valhalla'nın iç çekimleri henüz açıklanmadı, fakat Aston Martin, merkezi olarak monte edilmiş bir arayüzün Apple CarPlay ve Android Auto ile uyumlu olduğunu söylüyor. Kova koltuklarına McLaren tarzı V-kapılardan erişiliyor.



Otomatik acil frenleme, ön çarpışma uyarısı, uyarlanabilir hız sabitleyici ve kör nokta izleme olmak üzere çok sayıda gelişmiş güvenlik teknolojisinin beraberinde çift bölgeli klima, geri görüş kamerası ve LED matris farlar standart olarak gelir.


Aston Martin, aracın hem soldan hem de sağdan direksiyonlu konfigürasyonlarda üretileceğini doğrulayarak Avustralya'da lansman olasılığının kapısını açtı.


Ancak Aston Martin Valhalla'nın yalnızca 500 adet üretilmesi planlanıyor. İlk teslimatlar 2023 için vaat ediliyor.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski