Tencent Games, Ölümden Sonra Oyun Hesaplarını/Öğelerini Geçirecek Bir "Dijital İrade" Patentini Aldı


 Çinli teknoloji devi Tencent Games, oyunculara dijital varlıklarını öldüklerinde arkadaşlarına ya da ailelerine devretme seçeneği sunmak istiyor.

Niko Partners'ın kıdemli analisti Daniel Ahmad bugün erken saatlerde Twitter'a giderek Tencent'in dijital mirasla ilgili yeni bir patent aldığına dikkat çekti. Patentin kendisi ne tür dijital varlıkların uygulanacağını detaylandırmaktan kaçınsa da, oyuncuların vefat ettikten sonra dijital oyun hesaplarını, oyun içi öğelerini ve benzerlerini aktarabilecekleri fikrine dayanıyor.



İlginç olan bir şey, patentin özellikle “dijital varlık sertifikalarının devrinden” bahsetmesidir. Bu, oyuncuların önce dijital varlıklarını ve lehtarlarını beyan etmeleri ve ayrıca hangi lehtarın hangi dijital varlığı aldığını belirtmeleri gerektiği manasına gelir; tıpkı gerçek dünyadaki bir mirasın yapacağı gibi.


Ancak Steam, Spotify ve Netflix hesapları gibi dijital varlıkların, ülkeler tarafından miras alınabilen mülkler olarak tanınmadığını belirtmek gerekir. Ancak bu teknoloji şirketleri aracılığı ile değişebilir.


Tencent bir patent başvurusunda bulunmuş olabilir, fakat Apple'ın zaten Apple hesaplarının ve öğelerinin ölümden sonra arkadaşlarınıza ya da ailenize geçmesine izin verebilecek bir lehtar sistemi var. Kullanıcıların tek yapması gerekli olan, dijital varlıklarına erişebilecek bir yönetici atamak. Facebook'ta, kullanıcıların ölümden sonra hesaplarına ne olacağına karar verebilecekleri benzer bir şey var.


Her iki yararlanıcı sistem de tek bir büyük fark dışında aynı sese sahiptir. Tencent, sadece erişim vermek yerine dijital varlıkların direk olarak transferine izin vermeyi hedefliyor. Çinli holdingin böyle bir sistemi ne zaman ve ne zaman piyasaya süreceğini göreceğiz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski