Google Pixel 6: Yeni Özelikler

 Üç aydan kısa sürede Google, yeni Pixel 6 serisini fotoğrafı olarak piyasaya sürebilir ve uzun senelerden beri en büyük yükseltmeyi bekliyoruz. Birkaç değişiklik yalnızca görsel açıdan keşfedilemez, teknolojinin sunacağı pek çok yenilik de vardır. Google uygulamalarından bazı somut sızıntılar, fotoğrafı duyurular ve bilgiler, Pixel 6 ve Pixel 6 XL'in yeni kameraları ile ilgili çeşitli detayları ortaya çıkardı. Size şimdiye kadar bilinenlerin bir özetini vermek istiyoruz.

Yeni kamera sensörleri, yakınlaştırma

Değişiklik yapılmadan birkaç yıl sonra, bu sefer donanım alanında çok büyük bir yükseltme var. Bir yandan, daha fazla sensör olmalı, hemde çok daha iyileri de olmalı. En önemli görüntü sensörü daha fazla piksele sahiptir ve büyük oranda büyümesi gerekir. Sonunda hangisi olduğu henüz nihayet bulunamadı. İçerideki bazı kişiler, 1/1.12" yüksekliğindeki sensörden 50 MP beklediği ve Xiaomi Mi 11 Ultra'dan çıktığı biliniyor. 

Google ayrıca Pixel 6 XL'e gerçek bir yakınlaştırma sağlar. Google uygulamalarına göre, bir periskop 5x optik yakınlaştırmayı mümkün kılar . Google Telefonlarda prömiyer. Video alanında daha fazla yakınlaştırma da mümkündür. Üst sınır muhtemelen 7x zoom ile 60 FPS'dir. Bunun yerine, önceki Pixel Telefonlarda çok yardımcı olan yazılımın Super Res Zoom'u silindi.

Google Pixel 6 Pro Kaçak Kamera

Son olarak, kamerayı da destekleyen bir renk düzeltme sensörü gemide olmalıdır. Amaç, renkleri mümkün olduğunca doğru bir biçimde görüntülemek olabilir. Çoğu zaman, akıllı telefon kameraları, renklerin daha kuvvetli görünmesini sağlamak amacıyla bilerek aşırı doygun duruma gelir.

Ön kamera daha küçüktür, daha fazlasını yapabilir ve diğer bir yerde bulunmaktadır.

Burada Samsung'un etkisini hissedebilirsiniz Google , Google kamera uygulamasından alınan bilgilere göre görüntü bölümü daha küçük olan Pixel 6 serisine bir ön kamera yükler . Ayrıca bu sefer ekranın ortasına oturuyor ve ekranın sol kenarına yapışmıyor. XL modeli, ön kamera ile 4K video kaydedebilmelidir.

Şimdiye kadar, ön kamera bölgesinde bir flaşı temsil etmesi beklenen "ön meşale" adı verilen keşfedilen nokta belirsizliğini koruyor.

Yakınlaştırma, ultra geniş açı ve diğer fotoğrafı kamera geliştirmeleri

Yeni ana kameranın beraberinde, Pixel 6 XL'de yukarda detaylı olarak açıklanan yakınlaştırma kesinlikle en büyük yenilik. Ama ayrıntılar da önemli. Google kamerası, ultra geniş açı için küçük bir değişiklik planlandığını zaten ortaya çıkarmıştı. Yakınlaştırma düzeyi değiştirir 0.670x den 0.615x için. Bunun, bu kayıtlar üstünde gözle görülür bir etkisi olup olmayacağı görülecektir.

Google fotoğrafı duyurular bile yaptı. Gelecekte, doğal kahverengi gibi renkler çok daha iyi anlaşılmalı ve bu sebeple fotoğraflarda daha yerinde  görünmelidir. Aynısı, şu an için portre modunda görünür hataların sık olarak meydana geldiği saç tespiti için de geçerlidir. İle ilan edilen iyileştirmeler , büyük oranda daha fazla detay yakalanabilir ve doğru olarak arka plandan ayrılmış. Google, bu sonbahar için bu optimizasyonlara söz verdi ve bu da Pixel 6 ile bir başlangıç ​​yapılmasını öneriyor.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski