Windows 11'in bu sahte sürümleri bilgisayarınızı ele geçirebilir

 Neredeyse vakti geldi: Windows 11 nerdeyse geldi. Ancak çok heyecanlanmamaya dikkat etmelisiniz. Bilmeden önce bilgisayar korsanlarının eline geçeceksiniz.

Windows 11 yakında geliyor ve bu iyi haber. Yine de ufukta parlayan her şey altın değildir. Hackerlar bunu iyi biliyor. Kullanıcıları ürünün sahte bir sürümünü indirmeleri için kandırmaya çalışırlar.

Windows 11 geliyor... 

Şu anda, tam Windows 11 sürümü henüz kullanıcılara sunulmamıştır. Microsoft'un kendisi 'tatil 2021' hakkında konuşurken, son versiyonun Ekim ayında geleceği söyleniyor. Windows Insiders için zaten bir önizleme sürümü var, fakat elbette bu henüz tam sürüm değil.

Siber güvenlik firması Kaspersky'deki araştırmacılar şimdi tüketicileri uyarıyor . Kullanıcılar şirkete göre çok dikkat etmelidir. İnternette dolaşan Windows 11'in birkaç sahte sürümü var. Bu, virüslü yükleme yazılımıyla olur. Muhtemelen sahte olan programı yüklediğinizde, aynı anda bilgisayarınıza kötü amaçlı yazılım da yüklemiş olursunuz.

Sahte sürümlere dikkat edin!!! 

Kaspersky'ye göre, yüzlerce sahte Windows sürümü denemesi zaten keşfedildi. Örneğin, siber güvenlik firması '86307_windows 11 build 21996.1 x64 + activator.Exe' adlı bir dosya gördü. Resmi bir dosya gibi de görünse de kesinlikle öyle değil.

Hackerlar her yolu deniyor. Bu Windows 11 dosyasını kurmak arzu ettiğiniz anda fotoğrafı bir Windows programı kuruyormuşsunuz gibi görünüyor. Buna bastığınızda, program bilgisayarınıza kötü amaçlı yazılımları arka planda koyar. Örneğin bunlar, parolalarınızı ve diğer verilerinizi çalmaya yönelik programlar olabileceği gibi, istemediğiniz rahatsızlık verici olduğu açılır pencereler de olabilir.

Windows 11 sahte sürümleri Sahte bir yükleyici

Sadece Microsoft'un kendisi  indirin

Bu sebeple, bilinmeyen sitelerden ve taraflardan herhangi bir yazılım yüklememek de önemlidir. Yine de Windows 11'in bir önizleme sürümünü istiyorsanız, bunu Microsoft 11 sitesi aracılığı ile yapın.Her ne kadar tüm işletim programının keyfini çıkarabilmeniz için sadece son sürümü beklemek çok daha iyi olsa da.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski