Microsoft siber güvenlik şirketi RiskIQ'yu satın aldığı söyleniyor

 


Konuya aşina olan kişilere göre , teknoloji devi ürünlerini genişletmeye ve müşterilerini artan global siber saldırılar sırasında çok daha iyi muhafaza etmeye çalışırken Microsoft Corp., bir güvenlik yazılımı üreticisi olan RiskIQ'yu satın almayı kabul etti. 

Henüz kamuya açık olmayan bir satın alma hakkında konuşan isimlerini açıklamamak isteyen kişiler, anlaşmanın önümüzdeki birkaç gün içerisinde açıklanacağını söyledi. Kişilerden biri , Microsoft'un şirket için 500 000 000 dolardan fazla nakit ödeyeceğini söyledi.

San Francisco merkezli RiskIQ, güvenlik tehditlerini tespit etmek için bulut yazılımı oluşturarak müşterilerin karmaşık kurumsal ağlar ve aygıt ağlarında nerde ve nasıl saldırıya uğrayabileceklerini anlamalarına yardımcı olur. Şirketin web sitesine göre, müşterileri arasında Facebook Inc., BMW AG, American Express Co. Ve US Postal Service yer almakta.

Güvenlikle ilgili "Evil Internet Minute" adlı senelik raporuyla tanınan RiskIQ, Crunchbase'e göre Summit Partners ve Battery Ventures gibi şirketlerden 83 milyon dolar topladı. 2009 senesinde kuruldu.

Microsoft'un bir sözcüsü yorum yapmayı reddetti ve RiskIQ, yorum isteğine hemen yanıt vermedi. Microsoft, birer birer makineleri korumak ve ağlara yönelik saldırıları tespit etmek için Windows ve Azure bulut hizmetleri gibi ürünlere güvenlik fonksiyonları ekliyor. Şirket ayrıca Microsoft'un kendi ürünlerini güvenlik açıkları için araştıran, müşterilerin bir siber saldırıdan sonra temizlemesine yardımcı olan ve ulus devlet bilgisayar korsanlarını yakından izleyen Microsoft Tehdit İstihbarat Merkezi adlı bir laboratuvar çalıştıran personel ekledi. Yazılım üreticisi ayrıca güvenlik yeteneklerini genişletmek için birkaç şirket satın aldı. Geçen ay Microsoft, Nesnelerin İnterneti cihazlarını güvenli hale getirmek için bir teknoloji üreticisi olan ReFirm Labs'ı açıklanmayan bir miktar karşılığında satın aldı. Anlaşmayı açıklayan bir blog gönderisinde şirket, Microsoft'ta güvenlik üstünde çalışan 3.500 çalışanı olduğunu ve müşterilerin "çipten buluta" korunmasına yardımcı olma misyonu olduğunu belirtti

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski