Netflix Oyun Sektörüne Giriyor

 


Netflix ve oyun arasındaki ilişki daha yakın göründüğünden daha gibi görünüyor. Akış devi, kendisini ünlü video oyunu efsanelerine dayanan TV dizileri önermekle sınırlamıyor - söz gelimi Castelevania, Far Cry ve Splinter Cell'deki son projelere bakın - fakat sektöre ilk defa girmek için çalışıyor. İlk çıkış 2022'de gerçekleşebilir , özel bir bölüm yaratmak için bazı manevraları ortaya koyan yakın tarihli bir Bloomberg raporunun önemini belirtiyor.


Netflix zaten Mike Verdu'yu "oyun geliştirme başkan yardımcısı" olarak işe aldı . Verdu sektörde tecrübeli bir yöneticidir : Geçmişte Electronic Arts için çalıştı ve Facebook'un başkan yardımcısıydı ve Oculus Quest sanal gerçeklik başlıklarıyla uyumlu oyunların ve diğer içeriğin teklifini zenginleştirmek için geliştiricilerle çalışmaktan sorumluydu.


Kaynağa göre, oyunlar aboneler tarafından ödenecek ekstra ücretler olmadan akış platformları aracılığı ile sunulacak - en azından başlangıçta değil, Netflix'in izleyicilerini genelde ihtiyaçtan kaynaklanan periyodik fiyat artışlarına alıştırdığı dikkate alındığında belirtilmelidir. Hizmeti geliştirmek.

Netflix'teki Castlevania TV dizisi: Ancak şirket daha ileri gitmek ve gerçek oyunlar sunmak istiyor 

Şimdilik menkul kıymet teklifleri üzerine dikilmiş ağızlar . Verdu'nun EA'dayken The Sims, Plants vs. Zombiler ve Star Wars destanıyla ilgili unvanlar.


Mike Verdu direk olarak Netflix COO'su Greg Peters'a rapor verecek, fakat çalışmalarının ilk meyvelerinin ne olacağını öğrenmek için beklememiz gerekecek. Bu arada Netflix'in neden işini bu biçimde çeşitlendirmek istediğini de düşünebiliriz. Şirket hala akış platformu pazarının zirvesinde, fakat rekabet uyumlu olmaktan çok uzak. Yalnızca bir seneden fazla bir süre içinde 100 milyondan fazla abonenin dikkatini çekmeyi başaran Disney+' ın büyümesini bir düşünün - Netflix bunun iki katından fazlasına sahip, fakat daha uzun zamandan beri piyasada. Filmler ve TV dizilerinin beraberinde oyunlar da sunabilmek, özellikle Netflix'in sınırlı büyüme marjlarına sahibi olduğu olgun pazarlarda platformu daha çekici hale getirmenin bir yolu olabilir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski