Xiaomi, Apple'ı Geçerek Dünyanın İkinci En Büyük Akıllı Telefon Üreticisi Oldu

 


Apple'ın iPhone 12 serisi, geçen sene gönderdiği cihaz sayısına göre çok büyük bir başarı yakaladı. 2021'in ikinci çeyreğinde Apple, dünyanın en büyük akıllı telefon satıcısı olarak üçüncü sırada yer aldı. Apple'ı yarışta geride bırakan yalnızca iki şirket Samsung ve Xiaomi. Xiaomi, Apple'ı geride bıraktı ve hemde zaman aralığında muazzam bir büyüme gösteriyor.


Xiaomi, Apple'ı Geçerek Dünyanın En Büyük İkinci Akıllı Telefon Satıcısı Olarak İkinci Sırada Yer Aldı. 

Tahminler bugün Canalys tarafından paylaşılıyor ve Xiaomi'nin dünyanın en büyük ikinci akıllı telefon satıcısı olarak Apple'ın yerini aldığını ortaya koyuyor. Xiaomi ilk defa pozisyon aldı ve yalnızca Samsung'un arkasında duruyor. Listenin lideri % 19 pazar payı ve % 15 büyüme ile tek satıcı oldu. Öte yandan Xiaomi, zaman aralığında akıllı telefon satışlarında % 17'lik bir pazar payına ve % 83'lük bir artışa sahip. Apple, çeyrek boyunca % 14 pazar payına ve sadece % 1'lik bir büyümeye sahipti.Xiaomi Apple'ı geçti. 

Xiaomi'nin gelişmiş büyümesi, denizaşırı işlerinden kaynaklanıyor. Şirket, Latin ABD'de % 300, Batı Avrupa'da % 50 ve Afrika'da % 150'den fazla sevkiyat yaptı. Ancak Xiaomi'nin akıllı telefonlarının biraz daha uygun maliyetli olduğunu ve aralarından seçim yapabileceğiniz birden çok cihaz olduğunu belirtmeliyiz. Apple ile karşılaştırıldığında Xiaomi'nin akıllı telefon fiyatının ortalama fiyatı % 75 daha hesaplı. Xiaomi, Samsung'un zirvesine ulaşmayı hedefliyorsa, amiral gemisi Mi 11 Ultra cihazlarının satışlarını artırması gerekmektedir.


Bu sebeple, bu sene Xiaomi için çok büyük bir öncelik, Mi 11 Ultra gibi üst düzey cihazlarının satışlarını artırmak. Ancak Oppo ve Vivo'nun aynı hedefi paylaştığı ve her ikisinin de markalarını Xiaomi'nin olmadığı şekilde yaratmak için çizgi üstü pazarlamaya büyük harcama yapmaya istekli olduğu zorlu bir savaş olacak. Tüm satıcılar, global kıtlıklar arasında bileşen tedarikini garanti altına almak için çok büyük bir mücadele veriyor, fakat Xiaomi şimdiden bir sonraki ödüle odaklanmış durumda: Samsung'un yerini alarak dünyanın en büyük satıcısı olmak.


Ayrıca, her çeyrek her şirket için farklı olduğundan, genelde Apple ve Samsung birinci ve ikinci sıraları değiştirir. IPhone'un kuvvetli performansı sebebiyle önceki dönemlerde bir numarada kaldı. Yana iPhone 13 hızla yaklaşıyor. şirketin daha fazla satış yaptığını ve en büyük akıllı telefon satıcısı konumunu bir kere daha puanladığını göreceğiz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski