Renault, 2025 yılına kadar araçlarının üçte ikisini elektrikli hale getirmeyi planlıyor


 Renault, elektrikli araç planlarını hızlandırmak istediğine dair sinyaller gönderiyor ve şimdi işletmenin ne kadar agresif olacağı açık. Fransız otomobil üreticisi şimdi, 2025 senesine kadar serisinin % 65'inin elektrikli olmasını bekliyor - şirkete göre potansiyel olarak Avrupa'nın "en yeşil" otomobil karışımı ve daha önceki % 30 hedefinden daha iyi. Planları, bir kez daha doğmuş 5 , 4ever (çağdaş bir Renault 4) ve bir Mégane EV olmak üzere 10 yeni elektrikli otomobilden oluşan bir dizi etrafında dönüyor .


Renault'nun marka ahırındaki (Alpine ve Dacia dahil) otomobillerin % 90'ına kadarı 2030 senesine kadar elektrikli olacak.



Strateji, kısmen EV'leri daha erişilebilir hale getirmeye dayanıyor. Renault, değiştirilebilir bir pil, "doğru boyutlu" 100kW güç aktarma organı ve alışılmış otomobillerden ödünç alınan bileşenler aracılığı ile fiyatları Zoe'ye kıyasla üçte bir oranında azaltacak yeni bir platform (CMF-BEV) hazırlıyor . Renault ayrıca, daha verimli nikel-manganez-kobalt piller (alternatiflere kıyasla % 20 daha fazla menzile sahip) ve eskisinin kabaca yarısı kadar büyük ve % 30 daha uygun maliyetli hepsi bir arada güç aktarma organı olmak üzere daha yetenekli ve uygun maliyetli bileşenlere odaklanıyor.


Renault ayrıca 2030 senesine kadar EV pillerinin geri dönüşüm maliyetini mevcut düzeylerinin üçte birine düşürmeyi ve Mobilize marka pilleri sabit enerji deposu olarak bir kez daha kullanmasını umuyor.


Bu arabaların bazıları için bir süre beklemeniz gerekecek. Mégane 2022'de geliyor ve Alpine'nin "rüya garajı" 2024'e kadar beklemek mecburiyetinde kalacak. Yine de, Renault'nun başlangıçta beklenenden çok daha kısa bir süre içinde doğa dostu bir itibar kazanmak istediği açık.


Renault'nun lider olup olmayacağı ise farklı bir konu. Örneğin Volkswagen, "en geç" 2025'e kadar elektrikli araçlarda dünya lideri olmayı umuyor ve 2030'a kadar bütünüyle elektrikli bir Avrupa serisi istiyor. Rakiplerinin kendi amaçlarına ulaşacağının garantisi yok, fakat Renault'nun araçlarını değiştirmesi gerekebilir. Hızla değişen bir pazarda ileride kalacaksa bir kez daha planlar.

1 Yorumlar

Daha yeni Daha eski