Electronic Arts (EA) Q1 2022 kazanç açıklaması, büyük gelir artışı yaşandı

Şirketler diğer bir mali çeyreği kapatırken, birçoğu üç aylık mali kazançlarını bildiriyor ve buna teknoloji ve oyun grupları da dahil. Electronic Arts, bu sene, mevcut ve devam etmekte olan projeler de olmak üzere, bir hayli fazla şey yapıyor, fakat en iyi şeylerin çoğu hala yazılım devinden gelecek gibi görünüyor. Bununla beraber, EA'nın kendi gelir tahminlerini sarsan ve hatta hisse başına kazanç beklentilerini makul bir miktarda geride bırakan bir Q1 2022 yayınlamasını engellemedi.

Electronic Arts , 4 Ağustos 2021'de yatırımcı ilişkileri internet sitesinde 1Ç 2022 kazanç neticelerini yayınladı. Raporları arasında, beklentilerine kıyasla gerçek net gelirde kayda değer bir kazanç olduğu vurgulandı. EA, 2022'nin ilk çeyreğinde beklenen geliri olan 1,28 milyar Amerika doları üstünde 1,55 milyar Amerika doları net gelir bildirdi. Yine de tek galibiyet bu değildi. Electronic Arts hemde şirketin 2022 senesinin ilk çeyreğinde 0,63$'lık beklentisi karşısında 0,71$ ile övünen hisse başına kazançta bir kazanç elde etmeyi başardı. Buna rağmen, Wall Street beklentisini yenemedi ve bu da bir fısıltı yaratan hisse başına kazanç olarak 0,74 dolar.


Electronics Arts (EA) hissesi 2021'de seneden bugüne istikrarlı bir performans sergiliyor ve yakın zamanda yaşanan düşüşe rağmen, mali senesinin daha kuvvetli sonuna girerken bugünkü kazanç sonuçları iyi şeyler manasına gelebilir.

Electronics Arts (EA) hissesi 2021'de seneden bugüne istikrarlı bir performans sergiliyor ve yakın zamanda yaşanan düşüşe rağmen, mali senesinin daha kuvvetli sonuna girerken bugünkü kazanç sonuçları iyi şeyler manasına gelebilir.

Electronic Arts'ın daima Apex Legends, Knockout City, Madden ve FIFA gibi devam etmekte olan oyunları ve geri çekilecek tüm mikro işlemleri vardır, fakat şirketin mali senesinin geri kalanında daha büyük şeyler vardır. Battlefield 2042 , 22 Ekim 2021'de piyasaya sürülmeye ayarlandı ve vitrin etkinliklerine göre başlatılması bir hayli iyi görünüyor. Bu arada, EA'nın yakın zamanda Codemasters'ı satın alması , EA Play ve Xbox Game Pass'e birkaç Codemasters yarış başlığı eklemesiyle başlayarak, çok sayıda yüksek nitelikli yarış oyununu yaklaşmakta olan istikrarlı sistemine getirmeyi vaat ediyor .


Electronic Arts'ın Q1 2022'si, şirket için faaliyette bir düşüş olarak kabul edilebilecek bir dönemdeydi, bu sebeple yayıncı ve geliştirici önümüzdeki çeyreklerde adımlarını atarken ne olacağı merak ediliyor.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski