Yeni Ekran Altı Kamera Teknolojisine Sahip Oppo Telefon Yarın Tanıtılacak

 Oppo, yeni nesil ekranlı kamera teknolojisini tanıtmaya hazır görünüyor. Raporlara göre Oppo, 4 Ağustos Çarşamba günü Çin'de akıllı telefonlar için yeni ön kamera ve ekran teknolojisini tanıtacak. Yeni teknolojinin, görünüşe göre özel ekran ve sensör teknolojilerini kullanacak olan Perspektif Panoramik Ekran olarak lanse edilen özelliği kullanması bekleniyor. Burada mümkün olabilecek görüntüleme niteliğini iyileştirmek için yazılım geliştirmeleri ile.

Perspektif Panoramik Ekran teknolojisinin neler getireceği hakkında henüz pek bir şey bilinmiyor, fakat Çin'de Oppo tarafından çevrimiçi olarak paylaşılan teaserlara dayanarak, ekranın camı ile önden bakan görüntü arasında uzanan tanımsız bir malzemeye sahibi olduğu görülüyor. Sensörün kendisi. Şimdiye kadar, bu orta katmanın eksiksiz olarak ne olabileceği ve ön kameranın optik netliğini nasıl iyileştirebileceği belirsizliğini koruyor.

Raporlara göre, yeni Oppo ekran altı ön kamera teknolojisi, renklerin orijinal görünmeye devam etmesini sağlamak amacıyla farklı beyaz dengesi ve HDR modu ayarları sunan özel algoritmalar da kullanacak. Ayrıca, görüntünün genel netliğini artırmanın bir başka önemli yönü olabilecek AI buğu giderme özelliğine de sahip - bu sefer bir yazılım algoritması ile. Yeni teknoloji ile ilgili tüm detayların yakında  kesin olarak yarına kadar  yayınlanması bekleniyor. 

Oppo, ekran altı ön kamera teknolojilerini gerçekleştirmek için çalışan birden çok Android OEM'inden birisidir. Xiaomi'nin ayrıca, ekran altı ön kameralı yeni nesil Mi Mix akıllı telefon üstünde çalıştığına inanılıyor ve bunun, gerçekten aralıksız bir izleme bilgi birikimi için nihayet ekranda çeşitli çentiklerin ölümünü ifade edip etmediğini görmek enteresan olacak. Şimdilik, Oppo'nun teknoloji tanıtımı, Hindistan da olmak üzere global pazarlara geçmeden önce muhtemelen şimdilik Çin'deki iç pazarına ayrılacak.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski