Epic Games Store Büyük Zarar Ediyor, Google Satın Almayı Düşünyor

 Bir rapora göre Google , Fortnite ve Epic Games ile yaşadığı beladan kendisini satın almak istedi. Şimdi keşfedilen mahkeme belgelerine göre, çevrimiçi dev, daha fazla stresten kaçınmak için oyun sağlayıcısını yutmak istedi.


Çevrimiçi dergi The Verge tarafından bildirildi . Buna göre Google, şirketlerin Epic'in Fortnite Android uygulaması üstünde tartışmaları üzerine bir süredir Epic Games'i satın almayı düşündü. Anlaşmazlığın bu biçimde çözülmesi, kısa süre önce kapatılmış mahkeme belgelerinden de görülebileceği gibi, o vakitler Google tarafından hızlı bir çözüm olarak görülüyordu. Bu detaylar başlangıçta Epic'in Google'a karşı bir antitröst şikayetinde karartıldı ve şimdi halka açıldı.

Google ve geliştiriciler arasındaki bireysel anlaşmalar?

Uygulamayla ilgili başka enteresan bilgiler de var. The Verge'e göre, Google'ın belirli şirketlerle yapmış olduğu anlaşmaların detaylarını içeriyor. Epic, Google'ın diğer geliştiricilere, Google Play Store aracılığı ile kârları kişisel olarak bir kez daha bölmeleri için teklifler sunduğunu iddia ediyor, bu şekilde başka platformlardan para toplamaya ya da para toplamaya çalışmazlar.

Bu, Epic ve diğerlerinin tüketicilere ve geliştiricilere rekabetçi seçenekler sunma çabalarını engelledi. Bu görüşmeler sırasında Google, "Google'ın tekel konumuna yönelik bu tehdidi" bastırmak için Epic'in tamamını ya da bir kısmını satın almayı düşünebilirdi.

Epic, Google'ın Fortnite'ı Play Store'a getirmeleri için onlara "özel bir anlaşma" teklif ettiğini iddia ediyor. Şikayetin diğer bir bölümü, bir Google Play yöneticisinin Fortnite'ı yandan yükleme planları hakkında Epic'e nasıl yaklaştığını açıklıyor - görünüşe göre yandan yüklemenin "açıkçası sefil" bir tecrübe olduğunu söylüyor: direk olarak indirme "Yükleme zorlukları" ile alakalı olan sadece kötü bir tecrübe değil. Kullanıcılar, denildi, fakat oyun kurucuların çıkarına olamayacak olan Epic'in menzilini de büyük ölçüde sınırladı.

2027'de beklenen kar

Bu evvela Epic'e baskı yapmak içindi. Google ve Epic arasında bir devralma anlaşması yapılmadı. Destansı patron Tim Sweeney, planları fakat mahkeme aracılığı ile öğrendi. Belgeler ayrıca Epic Games'in işinin kötü gitmeye devam ettiğini gösteriyor. 2021 mali yılı için yaklaşık 139 milyon Amerika doları kayıp var. Epic Games, 2027 senesine kadar siyahlarda kalmayı beklemiyor.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski