İPhone 13 Geliyor... 1 TB Depolama Yeni Tasarımı Fiyatı

Önceki raporlara göre Apple , düzenli uygulamasının ardından Eylül ayında sonbaharda yeni bir ürün lansmanı semineri düzenleyecek. Bu etkinlik, bilim ve teknoloji endüstrisindeki Bahar Şenliği Galasının en önemli konferanslarından birisidir. Daniel Ives'in raporları, Apple'ın iPhone 13 serisini Eylül ayının üçüncü haftasında piyasaya süreceğini gösteren bir yatırımcı raporunu ortaya koyuyor . Ayrıca rapor, üst düzey Pro modellerinin 1 TB'a kadar depolama seçeneğine sahip olacağını gösteriyor. Apple'ın önemli yeni ürün lansmanı genelde Salı günleri yapılır. Eylül ayının üçüncü haftasında yalnızca bir Salı vardır. Bu, iPhone 13 lansman etkinliğinin muhtemelen 14 Eylül'de gerçekleşeceği manasına geliyor.

IPhone 13 serisinin iPhone 13 mini, iPhone 13, iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max dahil olmak üzere dört modeli olmaya devam edecek. Satışlarda çok durgun geçen bir önceki mini versiyon direk şekilde kesilmedi. IPhone 13'ün daha küçük bir çentik tasarımı kullanacağını belirtmekte fayda var. Bu, Apple'ın dört senede ilk defa çentik tasarımını düzenleyecek olması. Çentik tasarımının 2017'de iPhone X ile tanıtılmasından bu yana, her amiral gemisi iPhone bu tasarımı kullandı.


Ayrıca Apple, yan çerçeveleri azaltacak ve bu da ekranın görsel etkisini büyük oranda artıracak. Fakat ekran boyutları iPhone 12 serisi ile aynı kalacak. Bununla beraber, iPhone 13 Pro serisi ayrıca Samsung'un 120Hz LTPO OLED panelini kullanacak, 120Hz uyarlanabilir yenileme hızını destekleyecek ve akıllı bir yenileme hızı getirecek. Akıllı yenileme hızı, ekranın kullanımına bağlı şekilde ekranın yenileme hızının otomatik şekilde 1-120Hz arasında geçiş yapmasını sağlayacaktır. Bu, iPhone'un ilk defa 60Hz'in üstünde bir ekran yenileme hızına sahip olacağı olacak. Akıllı yenileme hızı, eninde sonunda yeni iPhone'lar için daha fazla güç tasarrufu etkisi getirecek. Bu amiral gemisi serisinin hem Face ID hem de Touch ID ikili kilit açma şemalarını destekleyeceğine dair raporlar var. Yine de, Görünüşe göre bu seri, eski modellerde olduğu gibi sadece Face ID kilit açma özelliğini kullanacak. Bu seri hemde kamera departmanını da büyük oranda yükseltecek.Apple, bu amiral gemisi için yeni bir A15 Bionic çip kullanacak. Bu çip, TSMC'nin 5nm üretim sürecini kullanacak.


Apple iPhone 13, tüm serinin pil kapasitesini de yükseltecek. IPhone 13 Pro Max, 12 Pro Max'in 3687 mAh'sinden yaklaşık 700 mAh daha fazla olan 4352 mAh pil kullanacak. IPhone 13, 3095 mAh pil kullanacak, iPhone 13 mini ise 2406 mAh pil kullanacak.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski